neděle 7. března 2010

Housky

Recept na housky

250 ml mléka
1 lžíce oleje (dávám olivový)
350 g polohrubé mouky
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1.5 lžičky sušeného droždí
1 lžíce solamylu

Ingredience vložím do domácí pekárny v takovém pořadí, v jakém jsou uvedeny. Droždí dám do jednoho rohu pečící nádoby s cukrem a do opačného rohu pak nasypu sůl. Zvolím program příprava těsta. Těsto jde jistě zadělat i ručně.
Jakmile pekárna upozorní, že je těsto hotovo, zapnu troubu. Tvaruji housky či pletýnky. Potřu rozšlehaným vajíčkem a nechám ještě cca 20 minut kynout. Poté peču na 250 stupňů cca 12 minut. Přeji Vám dobrou chuť

Žádné komentáře:

Okomentovat